bloğumu takip et
23 Kasım 2014 Pazar
YÖRESEL BİR ŞÖLEN: PETURA
Anne tarafım Selanik göçmeni ve patriyotuz. Patriyot nedir? diye sorarsanız.. muhacır yörük pomak gibi bir etnik köken diyebiliriz. Petura da patriyotların bayramlarda düğünlerde yılbaşında pişirdikleri özel bir tattır. Ben çocuklarım ve eşime sevdirdim bu lezzeti.Mutlaka deneyin. pişman olmazsınız.
MALZEMELER
5-6 Kuru yufka (eğer kışlık kuru yufkanız yoksa hazır yufkayı fırında kurutarak da kullanabilirsiniz)
yarım kilo kemikli tavuk parçaları
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr. tereyağı
1 baş soğan
tuz karabiber toz kırmızı biber
orjinal tarifinde yoğurt yoktur. ama bizim evdekiler yoğurtlu sevdiler
YAPILIŞI
Tavukları soğan karabiber ve tuz ile beraber haşlıyoruz. Haşlanan tavukları başka bir kaba alıp didikliyoruz. kuru yufkaları tepsimize alıyoruz. Haşladığımız tavuğun suyuyla yufkalarımızı ıslatıyoruz. Dikkat edelim yufkalar cok hamur olmayacak. didiklediğimiz tavukları gelişigüzel yufkaların üzerine serpelim. Küçük bir tavaya tereyağımızı eritmek için koyalım. Üzerine dövülmüş sarımsak ve kırmızı toz biberi ekliyelim. Eriyen yağı da tavukların üzerine dökelim. En üstüne de cevizleri serpelim. Yukarıdaki resimdeki sunum yoğurtlu olandır. Aşamalar aynı izlenir . Sadece tereyagdan önce yoğurt dökülür sonra üzerine tereyağ sos dökülür. Ve ailece tepsinin başına çökülür... Afiyet olsun efendimmm...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederimmm.
SilEllerinize sağlık... Çok güzel görünüyor. Sizi Blogger Haritamıza ekledim. http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/11/zencefil-tasarm-evi.html umarım size uğurlu gelir. Aynı zamanda facebook/google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım. İlginiz için teşekkürler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederimmm
SilAy ilk defa duydum bu tarifi ama çok beğendim ilk fırsatta deneyeceğim. Ben de sizi blogger haritasından keşfettim. Bana da beklerim. http://birguzellikhikayesi.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilmutlaka deneyin derim.. Misafirlerinize de mesela minik porsiyonlar halinde hazırlayabilirsiniz... çok beğenilir bu bu yemek.. teşekkür ederim en kısa zamanda ziyaret edicem blogunuzu...
SilDaha çok yazmalısınız kesinlikle. :) Bloğuma bekliyorum ben de. :)
YanıtlaSilDaha blog yazma konusunda yeni sayılırım. Ama sık sık yazılar yazmaya gayret ediyorum. Teşekkürler beğenileriniz için.
SilMerhaba benim anne tarafımda Selanik göçmeni. Muhacir. yöresel lezzetinizi biliyorum sanırım. Bende yaptım fakat yoğurtsuz servisdi. Bizde kokoşnik diyoruz. :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba Nursevin Hanim. Biz patriyotuz. Ayni yemektir muhtemelen. Yogurtsuz yapilir orjinalinde ama oglum yogurtlu sevdi. 😁😁 sizinde ellerinize saglik. Cok memnun oldum hemseri olusumuza. Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Nursevin Hanim. Biz patriyotuz. Ayni yemektir muhtemelen. Yogurtsuz yapilir orjinalinde ama oglum yogurtlu sevdi. 😁😁 sizinde ellerinize saglik. Cok memnun oldum hemseri olusumuza. Sevgiler
YanıtlaSilKendi yoremin lezzetlerini de nihayet bloglarda görmek ne güzel eminim yogurtlusu da güzel olur bugün aklımda yapmak var ağzım sulandi :)
YanıtlaSil