bloğumu takip et

2 Kasım 2014 Pazar

SÜTLÜ PEYNİRLİ TARHANA ÇORBASI


Bu çorbanın tarifini Kırklareli de üniversitede okurken komşumdan öğrenmiştim. Hatırladığım kadarıyla komşum muhacır göçmeniydi.. Enfes bir lezzete sahip bu çorbayı soğuk kış gecelerinde mutlaka deneyin derim... 


MALZEMELER:

5 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
5 bardak su
1 bardak süt
100 gr. tam yağlı inek peyniri
tuz 
nane

YAPILIŞI
tereyağını tencere alıp eritelim. Üzerine toz tarhanamızı ekliyelim ve kavuralım. Üzerine suyumuzu ve sütümüzü ekliyip bildiğimiz usulde çorba kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. (tuzu az ekleyelim peynir ekleyeceğiz çünkü)Peyniri de rendeleyip ocağı kapattıktan sonra çorbaya ekliyoruz. naneyide ekliyip 1-2 kez karıştırıyoruz. Peynirler eridiği zaman servise hazır mis gibi çorbamız....

Afiyet Olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder