Bildiğiniz üzere bendeniz Dukan diyeti yapıyorum. Dr. Piere Dukan Türkiye ye geldiğinde yulaf kepeği intoleresi olanların günlük 2 kaşık greçka , yani karabugday denilen ürüne izin verdi. Ben de marketten merak ettiğim için DURU BULGUR un greçkasını yani karabuğdayını almıştım. Proteini yüksek lif oranı da yüksek ve özellikle diabet hastalarına çok faydalı bir bakliyattır.
Canım uzun zamandır etli yaprak sarması istiyordu. Diyetimde pirinç ve bulgur yasaklı gıdalar arasında. Karabugdaylı neden olmasın diye düşündüm ve hemen uygulamaya geçtim.
MALZEMELER:
yarım kilo salamura yaprak
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 su bardağı greçka (karabuğday)
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı biber salçası
tuz karabiber kırmızı pul biber
5-6 dal dereotu
2 baş soğan
üzerini gececek kasar su
3 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI
Soğanları minik minik doğradım. maydonozu dereotunu ince ince kıydım. kıyma ve greçkayı baharatları da ekledim. Salçanın 1 kaşığını sıvıyağın 1 kaşığını dolma içine ekliyorum ve güzelce karıştırıyorum. Yapraklarımı bir güzel sarıp tencereme yerleştirdim. Kalan salça yağ ve suyu karıştırp dolmaların üzerine döktüm. Ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirdim. Sonra da yoğurt eşliğinde afiyetle yedim.... HEE bu arada ev halkı bulgurlu yaptığımı sandılar ve çok beğendiler. Eğer cocuklarınız dolmayı seviyorlarsa besleyicilik açısından greçkayı hayatınıza dolmayla birlikte sokabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
bloguma hoşgeldiniz sefa geldiniz.... Ben de sizi seve seve ziyarete geleceğim.
YanıtlaSilMerhabalar... ben de ilk defa blogunuzu ziyaret ediyorum... takibe aldım bile:)
YanıtlaSilFiliz hanım sağolsun:)
Bu gün bende karabuğdaylı pilav tarifimi bloguma ekledim.. Sarmasını da yapmak güzel olmuş... elinize sağlık.. sevgiler
Çok teşekkür ederim. Sevgiler
SilMerhabalar ben http://ebruliilenefistatlar.blogspot.com.tr/ . ilk ziyaretim blogunuzu. Buğdaylı tarifleri çok seviyorum apayrı bir tat veriyor.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBen de beklerim :)
Hosgeldiiniz bloguma. Gerçekten lezzeti harikaydı. Seve seve ziyaret edeceğim. Sevgiler...
SilBloğunuzla yeni tanıştım izlemeye aldım.sevgiler...))
YanıtlaSilHosgeldinizz 💕💕💕💕
SilÜmranım naptın sen gelir gelmez greçkalı nefisss bir sarma…
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım …
Sevgilerimi bıraktım sımsıkı sarılarak…
Öpüyorum canısı…
Caniiim.ben de seni kocaman öpüyorum .... Emel'cim en yakın zamanda zeytinyaglisini da denicem
SilNefis görünüyor. Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Çok teşekkür ederim.Sevgiler
SilKarabuğdayı duydum ama hiç yemedim. Ellerinize sağlık. Blog gezme etkinliğinden geldim. :) Bloğunuzu da takibe aldım. Sevgiler. :)
YanıtlaSilÇok besleyici bir bakliyat. Yağmur cum. Seninle kemik arkadaşım etkinliğinde tanışmıştık. Ben de sıkı bir takipcinim opuyorum
SilEllerinize sağlık farklı bir lezzet, eminim çok lezzetli olmuştur....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...
YanıtlaSilBulgurla yapılana benzedi diyebilirim. Sevgiler
Silellerinize sağlık farklı bir sunum...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilMerhabalar,
YanıtlaSilKarabuğday ile hiç denemedim değişik bir seçenek demek lazım güzel görünüyor.Emeğine sağlık :)
Çok mersi
YanıtlaSil