bloğumu takip et

1 Aralık 2014 Pazartesi

MANİSA KEBABI (BOHÇA KEBABI)


Yıllar yıllar önce... Ben daha lise öğrencisiydim. Ramazan ayıydı. Sevgili babişkom tv de gördüğü tarifi mutfağa girerek bize pişirmeye başladı. İftar saati geldiğinde sofradaki görsel şölen muhteşemdi. Ezan okumaya başladığında meraktan çorbayı es geçip direk bu yemekle başlamıştım. ve bu yemeğe adeta aşık olmuştum. Her ne kadar babamın ki kadar lezzetli olmadıysa da çok leziz ve doyurucu bir yemek. Gelelim tarifimize....

MALZEMELER:


  • 500 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 7 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Krep İçin:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Az miktar sıvıyağ
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                    YAPILIŞI
  • krepler için 2 yumurtayı sütü unu tuzu boza kıvamında olana kadar karıştırıyoruz. daha sonrakrep tavasında pişiriyoruz. hazırlanan krepleri bir kenara alıyoruz. soğanı küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. ;Pembeleşene kadar kavuruyoruz. üzerine etleri sırasıyla biberleri ve baharatları ekleyip en son haşlanmış bezelyeyi de ekliyoruz. Etler yumuşayana kadar güzel kıvamlı bir iç harç elde ediyoruz. 
  • Pişen krepten bir tane alıyoruz . Derin bir kasenin içine oturtup içine 3 kaşık pişen yemekten koyup bohça gibi kapattıktan sonra, ters cevirip tepsiye diziyoruz






üzerlerine kaşar ve dilim domates koyduktan sonra fırına verip kaşar eriyene kadar fırınlıyoruz. Sonraaaaaa afiyetle yiyoruz. 

afiyet olsun.....









28 yorum:

  1. Çok şık görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor bende tavuklusunu çok yapıyorum...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok farklı bir sunum hazırlanmış. Ama tadına doyulmayacak bir tarif. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Sana geliyorum cnmmm eline saglık :) LEZZET TRAMVAYI

    YanıtlaSil
  6. Ufff yapımı zahmetli ama lezzeti süper gözüküyor.

    YanıtlaSil