bloğumu takip et

3 Aralık 2014 Çarşamba

MİLFÖYDEN BOŞNAK MANTISI


Ve bugünün  yıldızı....... Boşnak mantısı....

orjinal tarifi çok meşakkatli tabi. Ama ben milföy hamurundan kolay yolla yapıyorum. Nasıl mı? Buyrun tarifi:

malzemeler

250 gr kıyma
2 soğan 
tuz
karabiber
sıvıyağ

1 paket 10 lu milföy hamuru

Kıyma soğan tuz sıvıyağ ve karabiber ile mantımızın içini hazırlıyoruz. Malzemeleri kavuruyoruz. Sonra çözülen milföy karelerini biraz unlayarak merdane yardımı ile biraz büyütüyoruz. Açılan milföyü 4 küçük kareye bölüyoruz. Heer kareye biraz kıymalı harçtan koyup bohça gibi büzüp tepsiye sıkı sıkı yanyana diziyoruz. üzerine azcık sıvıyağ sürüp 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. Dilerseniz servis ederken sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile birlikte servis edebiliriz.. 

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. lezzetli görünüyor :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. boşnak mantısı çok severim, milföyle aynı lezzet yakalanır mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yiyenler hiç fark yok dedi.. gerçekten harika oluyor. tavsiye ederim

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de beklerim bloğuma. :)

    YanıtlaSil
  4. Boşnak mantısı seven ve beceriksiz biri olarak çok pratik geldi :D Ama yaparken göreceğiz tabi. Elinize sağlık. Fikir çok orjinal. :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil