Ve bugünün yıldızı....... Boşnak mantısı....
orjinal tarifi çok meşakkatli tabi. Ama ben milföy hamurundan kolay yolla yapıyorum. Nasıl mı? Buyrun tarifi:
malzemeler
250 gr kıyma
2 soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
1 paket 10 lu milföy hamuru
Kıyma soğan tuz sıvıyağ ve karabiber ile mantımızın içini hazırlıyoruz. Malzemeleri kavuruyoruz. Sonra çözülen milföy karelerini biraz unlayarak merdane yardımı ile biraz büyütüyoruz. Açılan milföyü 4 küçük kareye bölüyoruz. Heer kareye biraz kıymalı harçtan koyup bohça gibi büzüp tepsiye sıkı sıkı yanyana diziyoruz. üzerine azcık sıvıyağ sürüp 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. Dilerseniz servis ederken sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile birlikte servis edebiliriz..
Afiyet olsun...
lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilbanada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
sevgiler
çok tesekkür ederim. büyük bir zevkle ....
Silboşnak mantısı çok severim, milföyle aynı lezzet yakalanır mı acaba?
YanıtlaSilyiyenler hiç fark yok dedi.. gerçekten harika oluyor. tavsiye ederim
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de beklerim bloğuma. :)
YanıtlaSilBoşnak mantısı seven ve beceriksiz biri olarak çok pratik geldi :D Ama yaparken göreceğiz tabi. Elinize sağlık. Fikir çok orjinal. :D www.acemiden.com
YanıtlaSil