bloğumu takip et

8 Aralık 2020 Salı

Portakallı Gazozlu Kek

 Kek sevmeyen var mıdır?

Şöyle mis gibi portakal kokuları mutfağınızı sarsın isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim. 


Bir Başkadır dizisinde görünce aklımıza düştü. Ve hemen mutfağa girip nefis portakallı gazozlu keki çocuklarla birlikte yaptık. 


Bu kekin bazı püf noktaları var. Onları da detaylı bir şekilde yazacağım. 

Malzemeler
4 yumurta
1 klasik su bardağı toz şeker
1 büyük boy çay bardağı portakallı gazoz
1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 portakalın kabuğunun rendesi


Yapılışı:

Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. İyice beyazlaşacak. Daha sonra yağ ve gazozu da ekleyip iyice karıştırın. 
Bu aşamada tüm kuru malzemeyi eleyerek birbirine karıştırın. Kuru karışımı sıvı karışım ile karıştırıyoruz. Bu aşamada artık mikser kullanmayın. Ya tahta bir kaşık ya da silikon spatula ile karıştırın. İyice homojenize bir karışım haline gelince  portakal kabuklarını ekleyin. Yağlayıp un serperek kalıbınızı hazırlayın.  Kek hamurunu kalıba dökün. Bir kaç kez kalıbın dışına sertçe vurun. 160 derecelik fırında 40 dakika ( zaman sizin fırınınızın özelliklerine göre değişebilir. ) İçi güzelce piştiğine emin olana kadar pişirin. Ve afiyetle yemeye hazır mis kokulu kekimiz.  Üzerine pudra şekeri serpip portakal şekerlemesi ile dekore edebilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder