Gelelim tarifine ve malzeme listemize.
Malzemeler.
3,5 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı tuz
1 cay bardağı maden suyu
1 yumurta akı
İç malzemeleri
2 baş soğan
200 gr dana kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
susam.2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi güzelce yoğurup dinlendirmeye alıyoruz. İç harcımız için soğanları ince ince kıyıp yağladığımız tavamıza alıyoruz ve kavuruyoruz. Kıymayı da ekliyoruz. İyice kavrulduktan sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Hamurumuzu unladığımız tezgahımıza alalım.
merdane ile 3-4 mm kalınlıkta açalım. Resimdeki gibi bir bardak yardımıyla daireler keselim.
Kestiğimiz daireleri bir borcama uçları üst üste gelecek şekilde tabana diziyoruz. Erittiğimiz tereyağını fırca yardımı ile üstlerine sürüyoruz. Kavurduğumuz tüm kıymalı harcı boca ediyoruz.
Kalan daire şeklindeki hamurları aynı tabandaki gibi uçları üst üste gelecek şekilde sıralıyoruz. Dilerseniz üstünü tamamen kaplayabilirsiniz. Ben biraz görsel olması amaçlı çerçeve gibi kapattım.
Not. Alt tabanı uğraşmak istemeyip tek parça olarak ta yapabilirsiniz. İç harcı için de peynirli bir harç yapabilirsiniz.
Kalan tereyağını ve yumurta sarısını hamurlara sürüyoruz. Susamını da serpip 180 dereceli fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
Sevgili dostlar .. Unutmayınız ki her fırın farklı pişirir. Benim fırınım alt üst ayarlı fırınlardan. O yüzden pişirme sürelerini kendi fırınınıza göre takip ediniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler..
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilEminim nefis olmuştur kıymalı böreğe bayılırım :) ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilkıymalı böreği kim sevmezz
SilElinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim. Sevgiler
SilGerçekten farklı bir tarif olarak bana geldi.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim gülten hanımcım
SilEllerinize sağlık....çok güzel olmuş..
YanıtlaSilteşekkürler Nahide hanımcım
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silçok beğendim bu tarifi ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler.
SilNefis görünüyor .Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok mersi.
Sildeğişik olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler..
Silay nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım teşekkür ederim.
SilGüzel bir tarif ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler..
SilDeğişik bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler...
Silhoş ve farklı bir lezzet ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler. Sevgiler
SilÇok güzel görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
Silımm nefis olduğu belli elinize sağlık
YanıtlaSil:)) cok teşekkürler
SilBu da değişik olmuş, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler.
SilEline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
Silharika görünüyor,denemek istedim bu tarifi..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler.. Denediğinizde bizimlede paylaşın olur mu
Silellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. :) bu arada bloğunu takibe aldım 10.kişiyim bende beklerim sevgiler:)
YanıtlaSilhttp://beautybeybi.blogspot.com.tr/
hoşgeldinizzzzz... en kısaa sürede ziyarete geleceğim.
SilHarika ve değişik bir börek olmuş, görüntü muhteşem, ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilArtık ben de takipteyim, bana da beklerim :)
Sevgiler...
hoşgeldiniz bloguma.. cok teşekkür ederim. Sevgiler..
Silharika bir tarif bu.. Çocuklar bayılacak.. Hafta sonu listemde.::) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBenim oğlumda bayıldı. Yaptığınızda fotoları bekliyorum :)))
Silgüzeller güzeli blogunuzu takipteyım! sevgiler :)
YanıtlaSilhoşgeldinizzzz..
SilGüzel bir tarif .Listeye alayım.Sevgiler.
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun o zama size. Sevgiler.
Silçok ilgin. kıymalı yemeyenler için peynir sucuk vs koyarak da yapılabilir bence. eline sağlık
YanıtlaSiltabiki iç harcına herşey olur. zevkinize kalmmış.
SilSen diz börekleri diz :(
YanıtlaSilhiç sorma Nihal..:)))))
Sil