Aşçılık kursunda buna benzer bir tatlı yapmıştık. Ondan yola çıkarak, Cheesecake görünümlü irmik pastası yaptım ben de. Tadı tam bu mevsime uygun hafif ve soğuk bir tatlı oldu. Malzemeler ve yapılışını şöyle anlatayım.
Malzemeler
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağ
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
10-15 çilek
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
yarım subardağı toz şeker
1 cay kaşığı elma sirkesi
yapılışı
Bisküvileri dograyıcı da iyice kıyıyoruz. Erittiğimiz tereyağını bisküvi kırıklarının üzerine döküp yoğuruyoruz. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz. Elimizle iyice bastırıp sıkılaştırıyoruz.
Diğer bir tarafta 1 litre süt şeker ve irmikle bir muhallebi hazırlıyoruz. hazırladığımız muhallebiye ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Bisküvilerin üzerine güzelce döküyoruz. Oda sıcaklığında soğumasını beklerken, yıkayıp ayıkladığımız çilekleri blendırda çekiyoruz. Sosluk tavayı ocağa alıyoruz. şeker ve çilekleri koyuyoruz. kaynamaya başladığı andan 1 çay kaşığı sirke ekliyoruz. nişastayı azcık su ile acıp ekliyoruz ve koyu bir kıvam alınca ocağı kapatıyoruz. Soğuyan irmiğin üzerine boca ediyoruz. Yaklaşık 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
püf noktası: Elma sirkesi çileğin tadını patlatmakta işe yarıyor.
Dilerseniz çilek sosunu başka bir meyve ile ya da çikolata sos olarak da yapabilirsiniz.
İrmikli tatlıları ne çok seviyorum ben. Ellerine sağlık. Denediğimde paylaşayım beğenecek misin bakalım:)
YanıtlaSilÇok hafif oldu. Merakla bekliyorum canim
SilOldukça pratik ve hafif bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler.. hafif ve lezzetli bir tatlı
SilGece Gece nasıl canım çekti anlatamam :-) Ellerine sağlık
YanıtlaSilYarısı duruyor. Haydi gel 😄😄
Silellerinize sağlık canım pratik ve lezzetli:)
YanıtlaSilcheesecake gibi olmuş bu süper elinize sağlık..
YanıtlaSilGörüntüsü de tadı da andırıyor gerçekten. Teşekkürler.
SilÇok güzel olmuş... Denemek isterim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler. deneyince foto bekliyorum o zaman
SilEnfes bir görüntüsü var sabah sabah içim açıldı vallahi :)
YanıtlaSilElinize sağlık
Sevgilerle
cok teşekkürler. Benden de sevgiler..
SilElinize sağlık şahane gözüküyor.
YanıtlaSilteşekkür ederimmm
SilHarika görünüyor, elinize sağlık, ama bir sorum var sosa neden sirke kattık, bir püf noktası ama ne??? sevgiler...
YanıtlaSilayy çk haklısınız sirkeyi eklememişim. sirke çileğin tadını patlatmaya yarayan bir madde olarak kullanılıyor. Elma sirkesi olarak kullanırsanız daha güzel sonuc alırsınız.
Silharika ve inanılmaz
YanıtlaSilelinize sağlık ;)
Zencefilin tadına karşı ön yargım var, hasta olduğum da hep annem dayardı, süt ile gına getirdi ama bu pasta nasıl albenili görünüyor böyle, iştah açtı.
YanıtlaSilof offff nasıl canım istedi,ellerinize sağlık harika görünüyor..ben biraz detaycıyımdır servis tabağınızı da çok beğendim:)))
YanıtlaSilsevgiler..
Teşekkürler
SilTabak komşunun 40 yıllık tabağı..
çok güzel olmuş ben böyle bir tatlı ilk kez görüyorum eminim tadı da çok güzeldir. Bu arada bloğunuzu izlemeye aldım bana da gelirseniz çok mutlu olurum :) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilHoşgeldiniz sefa getirdiniz... En kısa zamanda iadeyi ziyarete geleceğim.
SilYa elinize sağlık nasıl leziz duruyor. :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilTarifi not etmeyi ihmal etmedim.En kısa zamanda yapılacak.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun o zaman . Sevgiler.
SilSüper görünüyor tatlınız ellerinize sağlık sirke ne işe yarıyor derken açıklaması geldi yeni bilgiler öğrenmek çok güzel afiyet olsun :)
YanıtlaSilBen de bilmiyordum. Planet mutfakta izlerken öğrendim.
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim.
SilÇok lezzetli bir tarif olmuş canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederimm
Silİrmik pastasını bu şekilde denememiştim harika görünüyor eline sağlık
YanıtlaSil