Eminim bircogunuz bu tarifi cok iyi biliyorsunuzdur. Yapımı pratik ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı.
Malzemeleri hemen veriyim.
125 GR TEREYAĞ
1cay bardağı siviyag
yarim çay bardağı yoğurt.
yarim çay bardağı irmik.
2yumurta
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1fiske tuz
1tatli kaşığı sirke
Aldığı kadar un. (Hamur elinize yapismayacak)
Şerbet için:
3su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Çeyrek limon.
Şerbeti önce yapmakta fayda var. Soğuk olması lazım.
YAPILIŞI
Hamur malzemelerimizi yoğurup biraz dinlendiriyoruz.
Merdane ile 3-4mm kalınlıkta açıyoruz. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak parçalar kesiyoruz.
Yuvarlak dili lerden 4 tanesini üst üste gelecek şekilde diziyoruz.
Sonra satıyoruz.ve tam ortadan bıçak yardımı ile kesiyoruz.
Kestigimiz dilimleri kesik yerleri tepsiye gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derecede hamur kizarana kadar pisiriyoruz. Pişen tatlimızı 5 dk dinlendirdikten sonra servetle kavuşturuyoruz. Şerbetini çeken tatlının artık servis zamanı geldi...... Ramazan ayi yaklaştıkça tatlı tarifleri sıkça paylaşacağım kismetse.
Afiyetle yiyin....
elinize sağlık güzel tarif olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilÇok severim..:) Ellerinize sağlık... Epeydir yapmamıştım. aklıma düştü..:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler... Akla düşmeyecek gibi değil
SilEllerinize sağlk. Çok güzel görünüyor :D
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım
SilTeşekkürler arkadaşım
Silellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok bilinen ve sevilen güzel bir tatlı.Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok guzel olmuş cnmm Sevgiler Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilHarika bir şekli var. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇoook seviyorum bu tatlıyı. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGörüntüsü mükemmel oluyor bu tatlının.Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilhepinize cok teşekkür ederim...
YanıtlaSil