Tarifime geçmeden önce sizlere Selva nın portakallı irmiğinden bahsetmek istiyorum.
Oldukça pratik, normal irmikten tek farkı ise portakal aromalı olması. Yani irmikle yapılan bütün tariflerde rahatlıkla kullanılabilir. Revani ya da güzel bir irmik helvası da müthiş olur bence...
Gelelim tatlımızın yapılışına,
Malzemeler
600 ml süt
7 yemek kaşığı Selva portakallı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker.
çikolata ganaj için
100 ml krema
150 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Süt irmik ve şekerle koyu kıvamli bir muhallebi hazırlıyoruz. Su ile ıslattığımız kalıbımıza muhallebiyi döküyoruz. İlk önce oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz ve sonra buz dolabına kaldırıyoruz. Bu arada ganajını hazırlayalım. Küçük bir cezveye kremamızı alıyoruz. Yanlardan kabarcıklar cıkana kadar ısıtıyoruz. Isınan kremaya bitter cıkolatamızı ekliyoruz. İyice eridiğinden emin olunca irmik tatlımızın üzerine döküyoruz.
Ben resimdeki kalıbı kullandım. 26 cm çapında ortası yukseltili bir kalıp. Piyasada jöleli tart kalıbı diye bulabilirsiniz. Bu tarz tatlılarda ya da tartlarda ,soslu keklerde çok kullanışlı bir kalıp.
dilediğiniz gibi süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Sevgiler...
Selva portakallı irmik fotoğrafını görünce güldüm, 2 ay önce almış bir türlü ne yapacağıma karar verememiştim. Dolapta öylece bekliyordu. Tarif üzerine denk geldi.Tatlının görünüşü çok güzel, elinize sağlık :) Kalıpta çok hoşuma gitti.
YanıtlaSilbenim de yaklaşık 1 aydır dolapta duruyordu irmiğim. Kalıbı denemek uğruna kullandım :)
SilKalıbı kullanma şekliniz çok hoşuma gitti.. kadınlar her zaman için işini bilmeli..:) sonuç da mükemmel. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Bu kalıpla ilgili harika sunumlarım devam edicek. :)
SilTatlıdan çok kalıp dikkatimi çekti.. Mutlaka alınmalı.
YanıtlaSilgerçekten de öyle. harika fikirlerim var bu kalıpla ilgili.. :)))
Silelinize sağlık blog ve instagramdaki çekilişime bekliyorum :)
YanıtlaSilhemen katılıyoruuuummm...
Silthank you so much.
YanıtlaSilPortakallı denemiştim çok hoştu....
YanıtlaSilÇok kullanışlı bir kalıp. Tatlı da harika görünüyor.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Kalıp gercekten harika...
SilElinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler ilke
SilAnnemin en sık yaptığı tatlıdır :) Bu türlüsünüde denemek lazım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilcok teşekkür ederim.
SilEfsane görünüyor (:
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim..
Silbende severek çok yaparım eline saglık cnm :)
YanıtlaSil