Mantarın protein değeri ve besleyici özelliğinden dolayı sık sık kullanmaya çalışırım yemeklerimde. Malum evdeki bıdıklar sebze düşmanı. O yüzden ben de sebzeleri hep kamufle ederek yedirmeye çalışıyorum.
Bulguru çok sık pişiremiyorum , çünkü çok sevmiyor ev halkı. Halbuki besin değeri olarak bulgurun değeri ölçülemez. Ben de bugün kendimce bir tarif uyguladım. Tadı tam not alınca ev halkından , sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
1 soğan
5-6 mantar
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı arpa şehriye
1-5 su bardağı başbaşı bulgur
tuz karabiber nane
3,5 su bardağı et suyu
yapılışı
Soğanları ince doğrayalım. Mantarları küp küp doğrayalım. Zeytinyağında soğanı kavuralım. arpa şehriyeyi de atalım. Şehriyeler kavrulunca mantarları atalım. Mantarlar yumuşayınca salçayı ekleyelim. Salçanın çiğ kokusu çıktığı zaman bulguru da ekleyelim. Üzerine Suyu ve baharatları da ekleyelim. Suyunu çekince kapatalım ve demlenmesini bekliyelim. Biz bu akşam karışık turşu ve yeşil mercimek çorbası eşliğinde pilavımızı yedik. Gerçekten çok lezzetli bir pilav oldu. Mutlaka et yemekleri ile ya da baklagillerin yanında ikram edebileceğiniz bir pilav.
Sevgiler....
elinize sağlık ben mantarı kavurup yanına koyuyorum pilavın içine katınca sulandırıyor diye düşünüyorum .
YanıtlaSileğer mantarı iyi kavurup suyunu çekmesini sağlarsanız ve yarım bardak eksik su koyarsanız tam kıvamında oluyor.
Silben bulgur severim ama mantar yiyemem :-(((
YanıtlaSileşimde hiç yemezdi son 1 yıldır marketten manavdan mantarı kendi alıyor :)))
SilBulguru da mantarı da severim. İkisini bir pişirmemiştim hiç. Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilçok güzel oluyor gerçekten . Mutlaka deneyin derim :)
Silmerhaba ,bulgur bizde çok yenilmiyor ama mantarı severiz birde böyle deneyeceğim.sizden denediyseniz şehriye pilavının tarifini alabilirmiyim hep yapmak istiyorum internetten baktıklarım olmadı istediğim gibi :):)
YanıtlaSil1 su bardağı arpa şehriye için 1 tatlı kaşığı tereyağ 2 su bardağı tavuk yada et suyu hazırlarım. Et suyunu kaynatın. İçine sehriyeyi salın yağı tuzu baharatı ekleyin. Suyunu çekince bir karıştırıp demlenmesi için bekleyin. bu ölçü 1 su bardağına göredir. artırarak daha fazla yapabilirsiniz. Hiç lapa olmuyor böyle. eğer domatesli isterseniz, suyu kaynatmadan önce tencerede yağ ve domatesin suyu çekene kadar kavuruyoruz, üzerine suyu ekleyip aynı yöntemle devam ediyoruz. Afiyet olsun.
SilÇok teşekkür ederim belki tariflerinizde vardı bilemiyorum ama buradan hemen cevap verdiğiniz için teşekkürler hemen deneyeceğim :)
SilRica ederim. Ne demek... Tariflerimde yoktu. Hemen eklemeliyim 😄
Silbayılırım bulgur pilavına
YanıtlaSilsürekli uğrarım sayfanıza ama sanırım takibe almayı atlamışım. şimdi talipteyim
YanıtlaSilhttps://www.facebook.com/belkovan/
http://bahareli.blogspot.com.tr/
:)) arada oluyor böyle benimde. canınız sağolsun
SilMantar pilavlara çok yakışıyor. Sizin pilavınız da güzel olmuş. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilgerçekten de öyle. teşekkürler
Silcnm ellerine saglık cnm :)
YanıtlaSilteşekkür ederim tatlım.
Silİkisini birarada hiç denememiştim.
YanıtlaSilhatta 3ü bir arada :))))
SilBulguru o kadar çok seviyorum ki, her türlüsünü yiyebilirim..:) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilo zaman bu lezzeti de beğeniceğinize inanıyorum.
Silcanım yakışmıştır mutlaka içine biraz et yada tavuk bile olabilir :)
YanıtlaSilellerine sağlık
evet küçük kuzu etiyle harika oluyor
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilcok teşekkürler
SilElinize sağlık. Çok güzel olmuş
YanıtlaSilbu paketi bende denedim diğer çeşitlerinide çok lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık mantarı her şeye çok yakıştırıyorum...
YanıtlaSilMantar gerçekten de bir cok yemeğe yakışıyor. Teşekkürler..
SilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilEllerinize sağlık! Çok severim her türlü bulgur pilavını...
YanıtlaSil