Sonbaharın en güzel sebzesi bence balkabağı. Çocukken hiç sevmezdim. Büyüdükçe insanın damak zevki de değişiyor gerçekten. Şimdi ise kabak tatlısını iyi yaptığımı söyleyebilirim. Dün akşam balık menüsü olunca arkasından güzel bir kabak yiyelim dedim. Eşim ve kayınpederim seviyor ama çocuklar asla ağzına bile sürmediler. Eee tabi benim adım da Ümran sa bu kabağı ben bu çocuklara yediririm arkadaş. :)))))
Kalan kabak tatlımı ben de pastaya cevirdim. Çok hafif ve bir o kadar da lezzetli ve çok bilindik bir tarif.
MALZEMELER
2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket petitboure bisküvi
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 dilim bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 paket vanilya
YAPILIŞI
kabağı ben normal tatlı yapıp kalanları pastamda kullandım. Ama siz direk bu pasta için kullancaksanız;
Kabak su ve şekeri bir kapta kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Vanilyayı ekleyip püre gibi ezin. Bir dikdörtgen kalıba bisküviyi dizin. Üzerine kabak püresini koyun. ceviz serpiştirin. İki paket kremşantiyi soğuk sütle çırpın ve bir kat kabağın üzerini kaplayın. Tekrar bisküvi kabak ve kremşanti ekleyin. Üzerini spatula ile düzleyip dolaba kaldırın. Ben arjantin şekerleme ile süsledim. Siz dilerseniz cevizle de süsleyebilirsiniz.
,
Sonuç olarak çocuklar bu akşam bu pastayı afiyetle yediler. Sanırım pasta sözcüğü çocukların aklını çelmeye yetiyor. Şimdiden sizlere de afiyet olsun .
Sevgiler..
Bastan sona heyecanla okudum cocuklar yedi mi acaba diye :))
YanıtlaSil:)))))) 3 yasındaki oğlum bile bayılarak yedi gerçekten :))
SilBalkabaklı pasta, pratik yapılabilecek tariflerim arasında yerini aldı bile. Sade haliyle oğlumda dokunmaz kabağın tatlısına. Çok beğendim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok hafif bir tatlı eline sağlık canım :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilTam annemin zevkine göre bi tatlı olmuş. Hemen Link atayım.
YanıtlaSilEllerine sağlık:)
afiyetle yesin anneciğin o zaman. Öpüyorum
Silelinize sağlık kabak sevmiyorum ama benim bile dikkatimi çekti yani bu tarif..
YanıtlaSilkabağın tadını bisküvi çok bastırıyor
SilBen çok severim ama nedense benim oğlanlar sevmedi bu pastayı. Oyüzden hiç yapılmıyor bizde...
YanıtlaSilEvde sevmeyenler olunca bir çok sevdiğimiz lezzeti özlüyoruz
SilÇocuklar yesin diye taklacı güvercinlere döndük :)
YanıtlaSilAfiyet olsun ,ellerinize sağlık.
Sevgiler
ahh sormayın...cok teşekkürler
SilHiç tatmadığım bir tarif elinize sağlık
YanıtlaSildeneyin bence
SilArtan kabaklardan ben de böyle bir pasta/tatlı yapmıştım. Sizinki de güzel görünüyor, ellerinize sağlık. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilcok tesekkürler
SilÇocuklar nasıl yemesin benim bile ağzım sulandı.
YanıtlaSilkıyamaaam sen bir gel bak sana neler yaparım ben
SilOğlum hiç pasta yemez. Çok nadiren şaşırtır beni. Bunda da öyle olur mu acaba...:) Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş..
YanıtlaSilçocukların damak zevki günden güne değişebiliyor. Denemekte fayda var
SilÇoook severim balkabağını hazır şimdi bol bol varken kullanmalı...
YanıtlaSilSevgiler
klasik kabağın dışına çıkmaya bayılıyorum ben de
SilAyşe kızım da yapıyor arada çok hoş ve hafif bir lezzet çok beğenmiştim ben de ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgercekten de hafif bir tat. Çok teşekkür ederimmm
SilBalkabağı lezzetini çok seviyorum bende.Bu tarifte kuşkusuz çok lezzetlidir.Kısa sürede denenmeli :)
YanıtlaSildenediğinizde resimleri bizle de paylaşın. Merakla bekliyorum
SilPaylaşımınız için tşk ederim.Yüreğinize emeğinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Gülten Hanım. Sevgiler
SilSağlıklı meyvenin pastası:) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler
SilKolay pratik ve çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilGerçekten de çok kolay.. Teşekkürler
Silsüper fikir valla, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
süper fikir valla, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
teşekkürler
SilBal kabağına bayılırım, elinize sağlık (:
YanıtlaSilo zaman bu tarife bayılacaksınız
SilHarika bir tarif bu.. İlk fırsatta deneyeceğim :)
YanıtlaSilyaptığınızda paylaşırsanız sevinirim. Sevgiler...
SilBende istiyorum ama. . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSiz gelin ben size yaparım ki :)))
SilBu pastayı bi kafe de denedim. Pek ağzımın tadına uygun değil gibi geldi. Tabi sizinki nasıl olmuştur bilmiyorum. :) yine de elinize sağlık
YanıtlaSilMutlaka yapan yer de iyidir, ama malzemenin kalitesinden tutun da el lezzetine kadar bir çok faktör yemeklerimizin lezzetini farklılaştırıyor
Sil