evet pastacıyım sadece pasta kurabiye ve cupcake yapıyorum . Ve ufak tefek ikramlıklar hazırlıyorum profesyonel olarak. Bu kursta pastahane ürünlerini birebir öğreniyoruz. O yüzden sipariş aldığım çeşitleri artık arttırabileceğim. Üstelik artık belgeli bir pastacı olacağım.
Tarifimiz Bildiğiniz bir tarif. Ama burda iş şekil vermede. Çok pratik , ama bir o kadar da şık bir poğaçamız oluyor.
Bu tarifi uygulamak için yukarıdaki tırtıklı dilimleyiciye ihtiyacınız var.
Malzemeler:
1 yumurta
3 yemek kasığı yogurt
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağ
aldığı kadar un (yumusak bir hamur olacak)
içine ben salam kaşar koydum. siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
uzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI:
İç harç haricinde tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 15 dk hamurumuzu dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlak alıp tırtıklı dilimleyicinin üzerine koyup, bastırıyoruz. İçine biraz salam ve kaşar koyup, bir ucundan diğer ucuna kadar sarıyoruz. Hamurun üzerinde tırtıklı doğrayıcının deseni cıkıyor. Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle sıcak sıcak yiyoruz. :)))
GÜNÜN PÜF NOKTASI:, poğaçalarınızın böreklerinizin üzerine sürdüğünüz yumurtanın daha parlak ve kırmızı olmasını istiyorsanız, yumurta sarısına 1 çay kaşığı zeytinyağ ve 1 çay kaşığı pekmez ekleyin.
Şimdi ben buna bir dadanırsam evdekileri bıktırana kadar yaparım. Bişeyin ortasını bilmem zaten ya hep ya hiç:))
YanıtlaSilEllerine sağlık mis misss
ayy evet sen tuzlu hamurişlerini çok seviyordun değil mi? Bu tam senlik. Çok ta pratik.
SilElinize sağlık
YanıtlaSilHarika bir poğaça olmuş. Hemen tırtkılı alete edinmeliyiz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltesekkür ederim Birgül Hanım. Bir de elmalı kurabiye de kullanıyorum onu da paylaşıcam yakında :)) Mutlaka alın.
SilÇok hoş bir görüntü..Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma Hanım.
Silay nefis bayılırım buna elinize sağlık .-))
YanıtlaSilçok teşekkürler..
SilÇok güzel görünüyorlar, evet gerçekten eğitim gerekiyor hem beleiz oluyor hem de bir sürü yeni şey öğreniyorsunuz...
YanıtlaSilSevgiler
tesekkürler
SilGörüntü çok hoş olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilcok tesekkürler..
Silay nasıl güzel görünüyor..ellerine sağlık
YanıtlaSilcok sağol Nilgün cüm
SilÇok güzel olmuş. Poğaçaya tereyağı kullanmamıştım hiç. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcok teşekkürler. Tereyağ mis gibi lezzet verdi gercekten..
Silooo muhteşem gorunuyorr elinie saglık cnm :)
YanıtlaSilTeşekkürler Arzu'cum.
Silharika görünüyor ben gene kendime yasaklar koyduğum bir dönemdeyim:)
YanıtlaSilahh o yasaklar bana da var .. yapıp yiyemiyorum.
SilKozalak şekle bayıldık
YanıtlaSilçok tatlı dimi
SilÇok güzel görünüyor, bazen ufacık bir alet nasıl da sunumu değiştiriyor. Eminim lezzeti de çok güzeldir, içinde tereyağ olunca. Ellerinize sağlık, sevgiler. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilteşekkür ederim Aysel Hanım. Gerçekten de mutfakta hayal gücünün sınırı yok.
Silİyi fikir bende şekilli sebze ve yanları tırtıklı kurabiyeler yapıyorum bu kozalakta hoşuma gitti ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler... Aynı şekilde bir de elmalı kurabiye yapıyorum o da cok güzel oluyor. Yakında onu da paylaşacağım. Tırtıklı kurabiye de iyi fikir. :)
Silşekline bayıldım güzel bir sunum olmuş püf noktası kısmınıda hemen not ettim ;)
YanıtlaSilBeğenmenize cok sevindim. Sevgiler..
SilEllerinize sağlık.Kursunuzda hayırlı olsun.
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilPoğaca çok güzel olmuş canım.Bu güzel püf noktasını bildiğim halde ,hep unutuyorum ya da ihmal ediyorum :(
YanıtlaSilaçıkçası misafire ikram ediceksem ya da müşteriye göndericeksem püf noktasını uyguluyorum bende. Evde kendimize o kadar özenmeye vaktim olmuyor.
SilTırtıklı alet nasıl da fark yaratmış. Desen çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
Silismi tam benlik bir poğaça olmuş :) eline sağlık
YanıtlaSil